Pocketvering matrassen

Ben jij op zoek naar pocketvering matrassen? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Echter is het mogelijk dat je een aantal vragen hebt omtrent het aanschaffen van een pocketvering matras.

Op deze pagina tref je alle informatie aan om de juiste keuze te maken zodat je zeker weet dat je heerlijk kunt slapen. Mocht jij naar aanleiding van dit artikel nog additionele vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Wij helpen je graag bij het kiezen van een geschikt matras dat voldoet aan jouw wensen.

Wat zijn pocketvering matrassen?

Als eerst is het goed om stil te staan bij het begrip pocketvering. Een pocketvering matras wordt in veel gevallen ervaren als een comfortabel matras. Dat komt omdat een dergelijk matras bestaat uit een heleboel metalen veren die per stuk in een soort zak zitten verpakt.

Het voordeel van een dergelijke matras is dat de zakken afzonderlijk van elkaar functioneren. Hierbij is het goed om te vermelden dat des te meer zakjes er aanwezig zijn des te beter het aanpassingsvermogen aan de contouren is van jouw lichaam.

Het is tevens goed om te benoemen dat het per merk verschilt hoe breed de schuim randen zijn. Hierbij is de gemiddelde schuimrand van pocketvering matrassen 15 centimeter.

Hierbij is het ook goed om te melden dat des te dikker de draden in de matras zijn des te steviger het matras is. Het is hierbij persoonsafhankelijk welk type matras het lekkerst ligt. Om je hier een beter beeld van te geven zullen we in dit artikel stilstaan bij de belangrijkste elementen zodat jij zeker weet dat je een goed matras zult uitkiezen.

Om verder stil te staan bij de verschillende type matrassen zullen we het hieronder eerst hebben over het aantal veren van een matras dat pocketveringen heeft. Het aantal veren in combinatie met andere factoren bepaald namelijk de kwaliteit van pocketvering matrassen.

Uit hoeveel veren bestaat een pocketvering matras dan?

Het is goed om te benoemen dat een pocketvering matras voorzien is van verschillende types die op hun beurt weer verschillen in het aantal veren. Zo is het mogelijk om een pocketvering matras van 300, 500, 700 of zelfs 1000 veren tegen te komen. Een pocketvering matras 1000 veren is hierbij het meest comfortabele matras dat je kunt vinden. 

Als we kijken naar de standaard maat voor een medium matras ligt deze op 300 veren per vierkante meter. Een 300 veren pocketvering wordt aangeraden voor mensen met een gewicht tot ongeveer 80 kilo. Ben jij zwaarder dan 80 kilo?

Dan is het aan te raden om te kiezen voor een matras dat meer dan 500 veren per vierkante meter heeft. Naast het gewicht is het ook goed om te benoemen dat des te meer veren het matras heeft des te beter het lichaamsgewicht wordt verdeeld.

Hierbij is het tevens goed om te vermelden dat des te meer veren er in en matras zitten per vierkante meter des te duurder het matras is. Kijk daarom altijd naar de beste prijs-kwaliteitverhouding.

De verschillende zones in een pocketvering matras 

Naast het kijken naar het aantal veren is het ook goed om te kijken naar het aantal zones dat een matras heeft. Hierbij is er namelijk een verschil tussen een pocketvering matras van 3 zones, 5 zones en 7 zones.

Een matras dat voorzien is van 3 zones heeft een verstevigde heupzone. Als we kijken naar een 5 zone matras, dan is deze voorzien van een beenzone, een verstevigde heupzone, rug-zone, schouderzone en een hoofdzone.

Wil jij voor het optimale gaan? Dan is het aan te raden om te kiezen voor het pocket matras 7 zones. Een 7 zone matras heeft namelijk een heupzone, rug-zone, schoudercomfortzone en een hoofdzone. Daarnaast is het matras ook draaibaar en omkeerbaar waardoor het aan 4 zijde te beslapen is.

Tevens is het ook nog goed om te benoemen dat de 9 zone pocketvering matras ook haar intrede in de markt doet. 

De verschillende afmetingen

Het aanschaffen van een pocketvering matras is mogelijk in verschillende maten en diktes. De meest populaire afmetingen voor het aanschaffen van een matras dat is voorzien van pocketveringen zijn:

Ben jij benieuwd naar welke afmeting het beste bij jouw boxspring of bed past? Neem dan direct contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag bij het kiezen van het juiste matras zodat de kans groter is dat jij de beste keuze maakt.

De toplagen van een pocketvering matras

Het is ook van belang om naar de afdeklaag te kijken omdat dit de levensduur van een matras mede bepaalt. Als we kijken naar de toplaag van koudschuim bij een matras worden vaak twee type afkortingen gebruikt namelijk HR en SG.

HR staat voor high resilent en SG staat voor gewicht. De SG-waarde begint bij 30 en kan oplopen tot maximaal 70. Des te hoger het getal des te beter de kwaliteit is van het matras. Je kunt als het gaat om toplagen kiezen uit een pocketvering matras met koudschuim of een pocketvering matras met traagschuim. 

Als eerst koudschuim. Koudschuim matrassen ontlenen hun naam aan de manier van productie. Het schuim wordt namelijk in een koude vorm mallen gegoten. Hierbij is het basismateriaal van een koudschuim toplaag polyurethaan. Als je kiest voor koudschuim heb je een matras dat te typeren valt als veerkrachtig.

Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een traagschuim toplaag. Traagschuim matrassen worden gemaakt van visco-elastische polyurethaan. Traagschuim wordt kouder door lichaamswarmte. Het is goed om te benoemen dat in de winter de slaapkamer kouder is waardoor traagschuim koel en langer stijf aanvoelt.

Wil jij een goed matras aanschaffen dat voor iedere weersomstandigheid geschikt is? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een kwaliteit pocketvering matras van hoge kwaliteit.

Hoe lang gaan pocketvering matrassen mee?

Waarschijnlijk vraag je jezelf nu af hoe lang pocketvering matrassen mee gaan voordat je besluit een dergelijke matras aan te schaffen. De levensduur van een matras is afhankelijk van de kwaliteit.

Als we kijken naar het gemiddelde, dan gaan pocketvering matrassen die op Compleet Bed worden aangeboden 8 tot 10 jaar mee. Het is echter wel goed om te benoemen dat in de loop der jaren het ligcomfort, de ondersteuning en veerkracht minder goed worden.

Dit betekend echter niet dat je direct een nieuw matras hoeft aan te schaffen. Hieronder lees je een aantal tips die ervoor zorgen dat je zo lang mogelijk met jouw matras kunt doen.

Moet je een matras draaien en keren voor een langere levensduur?

Veel mensen beweren dat een pocketvering matras oprollen en pocketvering matras omdraaien noodzakelijk is. Dit klopt als je te maken hebt met een matras van mindere kwaliteit. Heb jij een matras van hoogwaardige kwaliteit?

Dan zijn de matrassen zo gemaakt dat je ze niet hoeft te keren waardoor je alsnog kunt genieten van een lange levensduur. Als je namelijk een hoogwaardig matras gebruikt zal deze aangepast worden naar jouw persoonlijk slaapcomfort voor optimale ondersteuning.

Als je het matras continue omdraait zal je merken dat je continue een wisselend effect zult realiseren en dat is natuurlijk niet wat je wilt.

De voor- en nadelen van pocketveringen

Als je aan het twijfelen bent of een matras van pocketveringen iets voor jou is, is het goed om stil te staan bij de voor- en nadelen. Hieronder zullen we kort stilstaan bij de verschillende voor- en nadelen die gepaard gaan bij het gebruiken van een matras dat is voorzien van pocketveringen. Als eerst zullen we stilstaan bij de voordelen van pocketvering matrassen.

De voordelen van pocketveringen

  • Pocketvering heeft een holle kern waardoor de matrassen perfect verluchten. Wie veel transpireert heeft dus veel baat bij een matras dat is voorzien van pocketveringen.
  • De hygiëne van pocketveringen is een stuk beter dan bij andere matrassen. Hierdoor wordt de kans op het ontwikkelen van bacteriën voorkomen. 
  • Tot slot is het goed om te benoemen dat een matras dat pocketveringen heeft minder snel last heeft van kuilvorming. 

De nadelen van pocketveringen

  • Een pocket matras is frisser en koeler. Hou jij dus van warmte? Dan is het aan te raden om een elektrische deken aan te schaffen waardoor je dit kunt beperken.
  • Het kiezen van pocketveren is minder geschikt als je wilt gaan voor een elektrisch verstelbare lattenbodem. Mocht je hiervoor willen kiezen, dan is het aan te raden om te kiezen voor schuimmatrassen.

Weet jij na het lezen van de voor- en nadelen nog steeds niet of dit type matras goed bij jouw persoonlijke wensen past? Dan is het goed om contact met ons op te nemen.

Onze specialisten helpen je graag verder bij het beantwoorden van alle vragen zodat je zeker weet dat je de juiste keuze zult maken. Een goed matras gaat voor tientallen jaren mee en daarom is het verstandig om een weloverwogen beslissing te nemen.

Wat zijn de kosten van pocketvering matrassen?

De prijs van pocketvering matrassen is afhankelijk van een aantal elementen. Hierbij moet gekeken worden naar:

  • De kwaliteit van de pocketveren;
  • Het aantal veren;
  • De variatie van de veren
  • De afdeklaag
  • De afwerking van het tijk. 

Ben jij op zoek naar een pocketvering matras van goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs? Dan is het goed dat je bij Compleet Bed bent uitgekomen. Compleet Bed is namelijk een onafhankelijke partij die continue nieuwe matrassen toevoegt aan haar assortiment. Wij zijn slechts een vergelijkingswebsite waarbij de klant centraal staat. 

Als je een beperkt budget hebt, is het aan te raden om te kijken naar de Velda Dreamer. Ondanks de scherpe prijs is dit matras tweemaal door de consumentenbond als beste matras naar voren gekomen. De Velda Dreamer bevat 300 pocketveren per m2 en heeft in totaal 7 comfortzones.

Wil jij voor een luxe variant gaan en is budget geen probleem? Dan is het aan te raden om te kijken naar Matras Tradition Six. Dit model is een zeer luxe pocketvering matras dat met name geschikt is voor de luxe slaper. Het bevat 7 comfortzones en heeft in totaal 450 pocketveren per m2. Daarnaast is het matras ook voorzien van een rechte zijkant waardoor 2 matrassen naast elkaar geen zijnaad vormen.

Het nemen van een elektrische variant

Als je een pocketvering matras op lattenbodem wilt aanschaffen is het ook goed om te kijken naar een pocketvering matras elektrische lattenbodem. Het aanschaffen van een elektrische lattenbodem is een ideale keuze.

Hierbij is het wel goed om te benoemen dat het matras in dit geval een eenpersoons matras zal moeten zijn. Als je namelijk besluit een matras aan te schaffen voor twee personen is het niet mogelijk om de elektrische functionaliteiten te gebruiken en dat is natuurlijk zonde.

Pocketvering matras aanbieding

Ben jij op zoek naar een pocketvering matras aanbieding? Op Compleetbed.nl tref je continue aanbiedingen aan. Compleetbed.nl is namelijk een vergelijkingswebsite van diverse aanbieders op het internet. Hierdoor weet je zeker dat je nooit teveel voor jouw toekomstige pocketvering matras betaald en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Ben jij op zoek naar een goedkoop model dat tevens goede kwaliteit bevat? Kies dan voor de Velda Dreamer. De Velda Dreamer is uit onze test als beste naar voren gekomen als we kijken naar de prijs-kwalieitverhouding. Daarnaast deelt de Consumentenbond onze mening. De Consumentenbond heeft de Velda Dreamer namelijk tweemaal uitgeroepen tot beste matras.

Overtuigd? Bekijk ons assortiment! 

Ben jij overtuigd en ben jij ook op zoek naar pocketvering matrassen? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Zoals hierboven vermeldt zullen wij altijd de goedkoopste modellen van het internet op deze pagina vermelden. Daarnaast zullen wij periodiek nieuwe aanbieders zoeken om ons assortiment te doen vergroten. Hierdoor heb jij alles in een pagina inzichtelijk en dat is natuurlijk erg prettig.

Mocht jij naar aanleiding van de Velda Dreamer of een ander matras nog additionele vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Onze specialisten helpen je namelijk graag bij het kiezen van de juiste partij zodat je zeker weet dat je een heerlijk matras zult aanschaffen. Niets is namelijk zo vervelend als het kopen van een matras dat niet voldoet aan jouw persoonlijke wensen. 

 

Pocketvering matrassen

449,00

Cinderella matras C200

0 out of 5
(0)
SKU: 12961Stel product samen
579,00

Cinderella matras C300 Angel Pearl

0 out of 5
(0)
SKU: 13111Stel product samen
479,00

Cinderella matras C300 Hybride HR

0 out of 5
(0)
SKU: 13047Stel product samen
579,00

Cinderella matras C300 Latex

0 out of 5
(0)
SKU: 13143Stel product samen
679,00

Cinderella matras C400 Angel Pearl

0 out of 5
(0)
SKU: 13253Stel product samen
579,00

Cinderella matras C400 Hybride HR

0 out of 5
(0)
SKU: 13174Stel product samen
779,00

Cinderella matras C400 Natural Latex

0 out of 5
(0)
SKU: 13279Stel product samen
689,00

Frans matras pocketvering 350, koudschuim, 21 cm hoog

0 out of 5
(0)
SKU: 10938Stel product samen
554,50

Matras Ergosense Classic – Actie: 2e matras gratis

0 out of 5
(0)
SKU: 11396Stel product samen
639,50

Matras Ergosense Duo Comfort – Actie: 2e matras gratis

0 out of 5
(0)
SKU: 11423Stel product samen
674,50

Matras Ergosense Partner – Actie: 2e matras gratis

0 out of 5
(0)
SKU: 11449Stel product samen
329,00

Matras Medica Plus

0 out of 5
(0)
SKU: 1322Stel product samen
149,00

Matras Primavera Amazon 350

0 out of 5
(0)
SKU: 1667Stel product samen
199,00

Matras Primavera Amazon 500

0 out of 5
(0)
SKU: 1703Bekijk product
179,00

Matras Primavera Cuscino 350

0 out of 5
(0)
SKU: 1751Stel product samen
229,00

Matras Primavera Cuscino 500

0 out of 5
(0)
SKU: 1786Stel product samen
509,00

Matras Primavera Fortune 3

0 out of 5
(0)
SKU: 9188Stel product samen
549,00

Matras Primavera Fortune 4

0 out of 5
(0)
SKU: 9160Stel product samen
729,00

Matras Primavera Fortune 5

0 out of 5
(0)
SKU: 9085Stel product samen
829,00

Matras Primavera Fortune 6

0 out of 5
(0)
SKU: 9112Stel product samen

Showing 1–20 of 44 results